Magyar az, aki aktívan tesz valamit, bármit, akármit a magyarság megmaradásáért! Mindenki más csak valami más, bármit is állítson magáról..

Reklám

2012. 01. 17.

LTD készítése-3

26. lépés: a hővezető felrakása.

-a májkrémes doboz palástján körbe 10 mm-es bevágásokat csinálunk, majd derékszögben kihajlítjuk őket, és a gép aljára rakjuk, a kihajtások tetejére epoxit kenünk. (Ne kerüljön a fedő és a kihajtások tetejére, mert kell a fémes érintkezés!)
-Én a kihajtott füleket megkentem az alaplap és a hővezető borda között használt pasztával..







27. lépés: A z LTD beindítása.
-Az elkészült modellt most próbáljuk beindítani. Először az összes tengelyre és súrlódó részre cseppentsünk műszerolajat (olaj nélkül is megy, csak lassabban).
-egy edénybe forraljunk fel vizet és öntsük bele egy olyan pohárba, amire éppen rá lehet tenni a gépet (belefér az alsó fedőbe).
Néhány pillanatot várjunk, aztán kézzel megpörgetjük a gépet. Csak az egyik irányba fog elindulni, a másik irányban nehezebben mozog.
-Ezekkel a beállításokkal a motor valószínűleg elsőre be fog indulni, és körülbelül 1 órát fog forogni.

Néhány beállítási tanács:
-A lendkerék:
Én először egy DVD lemezt használtam, de az túl nehéznek tűnt, ezért csináltam a papír lendkereket, mert lehet, hogy így könnyű, de lehet rá tenni  , hogy a gép teljesen leálljon. (A végén már látszik, hogy a holtponton meg akar állni.) Majd felragasztok a lendkerékre egymással szemben 2db. kis fém nehezéket (forrasztóón) és megpróbálom újra beindítani. Ha még fut néhány percet, fennmaradhat a nehezék.
A méretezésről:
-A gép azért lett 24 mm magas, mert a kiszorítómnak 12 mm-es magassága volt. A kiszorító mindig fele a gép magasságának, tehát, ha 10 mm-es anyagod van, akkor a gép magassága 20 mm lesz. De ekkor változik a lendkeréken a kiszorító mozgató rúdjának a helye.
Mérete: Magasság-Kiszorító/2 -1mm.
Példa: (m-k) /2-1 =kiszorítót mozgató rúd helye, (24-12)/2-1=5mm.

Ez a modell a lehető legegyszerűbb, szinte alig kell szerszám az elkészítéséhez, kezdőknek ideállis.
A modell működés közben:



-Ha valaki elkészíti, örülnék, ha csinálna róla fényképet és videót, és felrakná Infrared fórumára!

Érdemes megnézni Gábor Youtube csatornáján a többi gépeit is, Ő egy igazi művész! (Tibsim)



Mindenkinek kellemes barkácsolást kívánok!
Gábor