Reklám

Az Infrared történet


A fórumunk az alábbi linken volt elérhető:
http://stirlingmotor.atw.hu/forum
A Stirling Baráti Kör (SBK) volt főoldala:
http://stirlingmotor.atw.hu/Infrared fórumának története:
Infrared (Infrared youtube csatornája) 2006 október 23-án nyitott egy topicot "stirling-motor építése házilag" címmel, a Terminál fórumon (ennek lementett változata letölthető innen). Később, mert nem elektronikai tárgyú volt, és személyes támadások miatt is, kizárásra került onnan a téma, és létrejött egy új fórum, Infraredé. Ez a fórum Stirling motor vonalon, Infrared és követői több éves munkája nyomán a legjelentősebbé nőtte ki magát magyar nyelven, de nemzetközi összehasonlításban is igen előkelő helyet foglal el a google rendszerében! Ugyanakkor a fórum teret engedett más alternatív energia témáknak is,  vagy bármilyen más érdekes, hasznos témára  (PL: Fémöntés házilag, stb.).
A fórum a Magyar Elektronikus Könyvtár struktúráját követte, így könnyebb volt benne az eligazodás. A felhalmozott tudást ezen a bloggon gyűjtöttük össze, és próbáljuk gyarapítani.
A fórum azonban több ok miatt is behalt, a közösség szétesett, eltűnt. 2014-ben próbáltuk újraéleszteni, de nem jártunk sikerrel. A fórum (és ez a blog is) csak úgy jöhetett létre, hogy a regisztrált tagok hozzászóltak,  írtak a témákhoz, és aktívan használták,  nem csak olvasgatták a különböző információkat. Amikor már nem voltak aktívak, a fórum is meghalt. Aztán azt hittük feltörték a fórumot, de később kiderült a szolgáltató tiltotta le az oldalt valamiért, és Attilának  a megjavítására már nem volt motivációja.
Ez a fórum az önzetlen felhasználóknak köszönhette a létrejöttét.
Köszönet ezúton is Infrarednek, és minden aktív résztvevőnek!

Tanulságok:
1. A technológiai fejlődést sem a verseny (=háború), hanem az összefogás segíti, hozza létre. Egyedül semmi vagy, csak együtt tudunk eredményeket elérni! 
2. Ha csak kapni akarsz, és nem tenni, abból nem lesz semmi. Valami csak valamiből jöhet létre, a semmiből csak semmi lesz. " Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül! "                        Infrared (Nitrozil, RGB) HTD gépe-2007.04.18. 
 

                            Csizi Gábor LTD modelje-2009.07.20Barát oldal:
Sörösdobozból hőlégkollektor:
http://www.sorkollektor.hu/