Reklám

Egyéb

Hőcserélő házilag:
http://stirlingtechnology.blogspot.hu/2017/08/hocserelos-szellozo-hazilag.html

Érdekes gépek itt:
http://www.douglas-self.com/index.htm

Ez egy nagyon olvasmányos napenergiás házi projekt, biztosan tetszeni fog:
http://logout.hu/bejegyzes/cpt_pirk/fenyhutes_ciksorozat_tuningnet_hu.html

Egyéb hőerőgépek, leginkább a gőzgépek és belső égésű motorok történetének áttekintése és működésüknek tájékoztató jellegű olvasmányos összefoglalója.
  Tóth Imre szakdolgozata

Modern gőzgép:
http://energiaoldal.hu/napenergias-vizmotor-forradalmasithatja-az-aramtermelest-video/

Egyszerű, működő motor papírból!
http://waterengine.blogspot.hu/

Néhány "találmányról":
http://szkeptikus.bme.hu/borsohanyo/semlegesaram.pdf

Fontos!
Az energiaválságból hiába törekednek sokan kizárólag egyéni kiutakra, gyors meggazdagodásra, napelemre a háztetőn, ha például nincs megfelelő egészségügy, a vakbélgyulladás is végzetes. A háborúktól, az éhező tömegektől, a millió környezeti ketyegő bombáktól (lásd vörös iszap) sem tudják elhatárolni magukat. Egyéni megoldás nincs! Társadalomban élünk. Annyian vagyunk, hogy még ősember szinten sem  tudnánk máshogyan létezni. Egymásra vagyunk utalva! Ha a társadalom pusztul, pusztul mindenki, előbb-utóbb minden szinten. Ha rosszat eresztünk el, ezer úton fog visszatalálni hozzánk. Ha kizsákmányoljuk a munkavállalót, a lányunk nem fog találni normális párt magának. Ha nincs megfelelő oktatás, nincsenek tudósok, kiművelt emberfők, akkor nincsenek új gyógyszerek, de még régi gépek sem. A példák száma már most is végtelen, a baj nagy! Egy út van, meg kell tanulnunk közösségben, társadalomban gondolkodni, és aktívan részt venni közös dolgainkban! Tehát nem elfordulni kell a politikától sem, hanem pont fordítva, beleszólni és részt venni benne!
"Mindenki egyért, egy, mindenkiért!".
 Platon
" Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk"  (+ beledögölnek- a szerk.)

Nagyon fontos, hogy az emberiség részére a technológia, ami biztosíthatja a boldogságát, már réges régen megvan!
A 10%-os napelem, a szélmalom, az antibiotikum csodálatos vívmányok! Ha a napelem vagy a stirling-motor hatásfokát felvinnék 50%-ra és fűből is elő tudnánk állítani olcsón és könnyen, az sem mentené meg az emberiséget! A baj oka ugyanis az, hogy nem gazdálkodunk, hanem felélünk mint a sáskák, és így állunk hozzá nemcsak a földhöz, hanem mindenhez, egymáshoz is!
A válság az emberi viselkedésben van (Hetesi Zsolt), az emberi önzésben, a kielégíthetetlenségben, felhalmozásban, az erkölcs hiányában, "jogom van vagy/és lehetőségem, tehát elveszem" szemléletben, az elferdült értékrendben, az egyensúlyra, az igazságosságra való képtelenségben, avval, hogy egymással szemben akarunk többek lenni, nem együtt, stb. Tehát hiába lenne ez a 50%-os napelem, csak annyit érnénk el, hogy a föld népessége  magasabb szintre mehetne, a gazdagok még gazdagabbak lennének, még nagyobb lenne a nyomor, a végén pedig a tragédia...A jelenlegi rendszer ezt a rossz emberi viselkedést erősíti, az új társadalmi rendszernek viszont az ellenkezőjére kell ösztönöznie és rávezetnie!
http://etikustarsadalom.blogspot.hu/