Magyar az, aki aktívan tesz valamit, bármit, akármit a magyarság megmaradásáért! Mindenki más csak valami más, bármit is állítson magáról..

Reklám

2012. 01. 13.

További Egzotikus Free gépek

http://www.artformfunction.com/projects/ingenious/engines/stirling/delay/delays.htm

Mágnessel vezérelt kiszorító:


 A dugattyúban egy mágnes van elhelyezve, a kiszorító tetejére pedig egy lágyvas, vagy lágyvasból van.
A mágneses dugattyú pontos helyét egy rugóval határozzuk meg. Kezdeti alap állapotban a mágnes felhúzza a kiszorítót, így az a hideg oldalon áll.
Amikor elkezdjük melegíteni a gépet, a gáz nyomása megnő, kinyomja a mágneses dugattyút, a kiszorító leesik. A gáz a hideg oldalra sodródik, a nyomás lecsökken, a mágneses dugattyú befelé mozdul, és újra felemeli magához a kiszorítót.  A gáz a meleg oldalon felmelegszik, kitágul, a mágneses dugattyú újra kinyomódik, leesik róla a kiszorító, és így ismétlődik mindig a ciklus. A gép fogyatékossága, hogy lendkerékre kötve annyira felgyorsulhat, hogy a mágnesnek nincs ideje teljes úton felemelkedni. A másik nehézség, hogy nagyobb energia kell ahhoz, hogy a mágnesről leessen a kiszorító, ezért sokszor egy kicsi távtartót tesznek a mágnesre, hogy ne teljesen közel, a legerősebben tapadjon hozzá. Persze, ekkor meg rövidebb lesz a "szippantási" távolság is. Ezért nem mindig olyan könnyű beállítani, mint amilyen könnyűnek kinéz!



Még egy kedvenc:

Optimalizálva a mágneses gépet, érdemes hosszabban utaztatni a kiszorítót. A kiszorító mozgásának kb. negyedétől kapja fel a mágnes.:
Egyéb free koncepciók:




















További free konfigurációk: