Magyar az, aki aktívan tesz valamit, bármit, akármit a magyarság megmaradásáért! Mindenki más csak valami más, bármit is állítson magáról..

Reklám

2012. 04. 20.

MC avagy TMG stirling készítése


Ez a gép tulajdonképpen egy Jumping stirling szilárd dugattyúval., illetve egy TMG is.
Egy egymásba illő 18-as és 16-os kémcsőpárra van szükségünk. A 18-asnak, ha van belső pereme, ki kell reszelni. Annyira kell egymásba illeniük, hogy nyomásra, húzásra rugózzanak, működjön a légrugó effektus. Ha a 16-os kémcső vékonyabb, barna széles ragasztószalagot kell rá köbetekerni, kb. 2 cm hossz pontosságal, ami néhány ezredmillimétert jelenthet. Bővebben a munkadugattyúk készítése oldalon olvashatsz erről. A kiszorítót úgy kell elkészíteni, mint egy Jumping stirlingnek. Háromszor hosszabb legyen, mint a szélessége. Szitaszövetből, én például a 100 forintos boltba vettem tésztaszűrőt. amiből levágunk egy megfelelő darabot, és valamire feltekerjük,ami olyan széles, hogy pont belefér majd a ksizorítónk a kémcsőbe. A kiálló szálakat én visszahajtom, hogy ne zavarjanak. Vékony dróttal 3 helyen körbekötöm a hengert, hogy ne menjen szét. Ha kész van, fémvattával, vagy fémszivaccsal megtömöm. Ne a legfinomabb vattát használd, mert az elég, és szétfoszlik. A szűkítőt egy vízcsap tömítőből készítettem, az a jó, ha nem fér bele, és egy ék alakot kivágok belőle, így bele tudom tolni a kémcsőbe, de be is feszül. A többi magáért beszél:


Ha a szűkítőt nem teszed bele, akkor fejjel lefelé, vagy 45 fokban lefelé fog működni a gép. Ekkor inkább már TMG-ről beszélhetünk. Ennek előnye, hogy a szűkítő és a dugattyú között nem marad károstér. Jobb lesz  működés, ha egy fél tollrugót beletekersz a kiszorító hideg végébe, vagyis a dugattyúhoz.
Ha kérdés merűl fel, tedd fel Infrared fórumában. Jó szórakozást!
A kész gép: